Return to site

Hvilken dimensjon av sommerdekk trenger du for bilen din?

sommerdekk

Når du kjøper dekk er dimensjonen en av de viktigste faktorene du trenger for å få riktig. De fleste kjenner ikke dekkdimensjonen utenat, så de må sjekke det enten på de gjeldende dekkene, der du kan lese det på dekkets sidevegg. Eller så kan du finne den i bruksanvisningen til bilen. Du må vite bredde, høyderasjon og felgstørrelse. Du kan også bruke en online dekkvelger der du kan finne ut den anbefalte dimensjonen på dekkene dine basert på bilinformasjonen din. Du velger bare produsent, modell, årsmodell og motorstørrelse, og det vil gi deg den anbefalte dimensjonen.

 

Hvis du vet at dimensjonen er 225/65R17 og du ser etter sommerdekk, kan du søke etter 225/65R17 sommerdekk og da får du søkeresultater for sommerdekk for disse dimensjonene. Noen dekkprodusenter lar deg søke etter dekk basert på bilmodellen, eller bare søke etter dekkdimensjonen, og det vil gi deg dekkene de har for de dimensjonene, for vinterdekk, allværsdekk og sommerdekk.

 

Du vil definitivt holde deg innenfor anbefalingene i bruksanvisningen. Hvis du vil ha et dekk med lavere profil på bilen din, bør du øke felgstørrelsen slik at omkretsen forblir den samme. Speedometeret og kilometertelleren vil vise feil avlesning hvis du endrer dimensjonen til dekkene. Den ekstra vekten av større felger kan påvirke andre deler av bilen. Hvis du går for dekk med lavere profil, vil du ha en vanskeligere følelse når du kjører, da sideveggene ikke vil absorbere så mye av støt.

 

Når du kjøper dekkene, kan du bruke EU dekkmerket for å velge ytterligere mellom dekkene du finner, ettersom du vil velge dekkene som har lavest rullemotstand, da det gir deg lavt drivstofforbruk og lave karbondioksidutslipp. Hvis du har en elbil, kommer du videre på hver lading, men du må sørge for at dekkene er anbefalt for bruk på elbiler. Dekkrotasjon blir også mer et problem med dekk til elbiler på grunn av høyere slitasje. For elektriske biler vil du også ønske å sjekke dekkstøynivået mellom dekkene da en høy dekkstøy kan bli forstyrrende når du vurderer kjørekomforten.

 

EUs dekkmerke markerer kanskje ikke de viktigste faktorene for dekkvalget ditt, men de er viktige nok til å ta i betraktning når du har funnet dekk som oppfyller dine andre krav. Vått grep er viktig i regnfulle dager, men det er lite aktuelt for vinterdekk der du trenger å vite om snø og isgrep. For drivstoffeffektivitet og dekkstøy kan det diskuteres om de er representable for vinterdekk, da de er testet under forhold utenfor normal bruk av dekkene.

 

For mer informasjon om dimensjoner på sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly