Return to site

Hvordan gjør du for att forhindre bilen fra vannplaning under våte forhold

dekkene

Det er godt å forstå hva vannplaning er og hva som forårsaker det. Vannplanlegging skjer når det er vann på veibanen og dekkene ikke klarer å fjerne vannet effektivt, noe som resulterer i at dekket skyves på toppen av vannlaget og derfor mister kontakten med veien. Dette er det samme fenomenet som når du når den tilstanden med en båt og glir på toppen av vannflaten. Når dekkene glir på toppen av vannet, har du i utgangspunktet ingen evner til å styre eller kontrollere bilen.

Siden dette kan være en veldig farlig forekomst, har dekkprodusenter lagt ned mye forskning og utvikling for å forbedre dekkens evne til å forhindre at dette fenomenet oppstår eller i det minste begrenser muligheten og dermed gjøre sommerdekkene tryggere. For vinterdekk må du være i stand til å takle slapsplaning, som er likt, men oppstår når du har veldig vått slaps av snø og vann. For allværsdekk må de måtte takle både vannplaning og slapsplaning.

Hvis du opplever planlegging mens du kjører, må du sjekke dekkene dine. Hovedproblemet har alltid en tendens til å være at sommerdekkene dine er utslitte eller av lav kvalitet som ikke har gode egenskaper for å forhindre vannplaning. Det har blitt introdusert mange dekkteknologier for å forbedre deres evne til å forhindre planlegging, så lenge mønsterdybden er over 4 mm, skal dekkene kunne fjerne vannet for å forhindre at det skjer. Imidlertid, hvis du kjører i veldig høy hastighet, blir det stadig vanskeligere å forhindre det. Når du kjøper sommerdekk eller allværsdekk for den varme årstiden, må du sørge for at de har god evne til å forhindre det.

Hvis du har dekk som er flinke til å forhindre vannplaning, og du sørger for at du har riktig dekktrykk og at slitedybden er mer enn 4 mm, så hvis du kjører i en hastighet som er tilpasset omstendighetene, er sjansen din for å oppleve planlegging bør være veldig begrenset. Det er også viktig å sjekke at alle fire dekkene er i gode forhold, slik at du ikke bare sjekker ett dekk. I tillegg til dekkkvaliteten, er hastigheten av største betydning, da jo raskere du kjører, desto raskere må vannet skyves vekk.

De fleste forbedringer for dekkene er rettet mot å forbedre hastigheten på at vannet kan fjernes gjennom forskjellige kanaler i slitebanen og dets evne til å lagre vann. Lagring av vann gjør at vannet kan forbli i slitebanen, og dette er veldig avhengig av slitedybden. Hastighetsforbedringene er gjort ved å forbedre strømmen til sidene gjennom polerte spor og lundkonstruksjon. Disse forbedringene kontra et dekk som ikke har implementert mange av disse, vil være betydelig dårligere under disse forholdene.

For mer informasjon om valg av dekk som er gode til å forhindre vannplaning, besøk: www.nokiantyres.no

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly