Return to site

Kjør sakte i veldig kraftig regn

dekk

Regn i sommersesongen er hovedårsaken til ulykker i den tidsperioden. Dette både på grunn av at regn gjør overflatene mer glatte og forlenger bremseavstanden. Du har også fenomenet planlegging, som skjer når dekket ikke er i stand til å skyve vekk vannlaget som ligger på veibanen og begynner å gli på toppen av dette laget. Dette fører til at dekket mister kontakten med veibanen og med det mister du kontrollen over kjøretøyet. Den beste måten å unngå at dette skal skje, er å senke hastigheten. Bremseavstanden er også korrelert med hastigheten. Jo høyere hastighet du har når du bremser, jo lengre blir avstanden før du stopper. Dette gjelder også på tørre veier, men det har større innvirkning når du har en våt og glatt overflate.

Dekkene vil også ha betydelig innvirkning. Slitte dekk med en dybde på 4 mm eller lavere har lite å tilby når det gjelder å ta tak i våte overflater og kunne forhindre vannplaning, da du vil ha dype trinn for å kunne lagre nok vann for å unngå å miste kontroll over kjøretøyet ditt. Det er derfor det er viktig å alltid sjekke mønsterdybden på dekkene og bytte dekkene så snart du når 4 mm. Du trenger sommerdekk av god kvalitet som takler både tørr og våt asfalt uten problemer. Gir godt grep, kontroll og stabilitet for sikker kjøring.

Hvis du kjører med allværsdekk, har du det samme problemet med å sørge for at du har tilstrekkelig slitedybde. Ettersom du ikke bytter dekk mellom årstider, er det viktig at du roterer dekkene noen ganger per år og oftere hvis du har et elektrisk kjøretøy. Dette vil sikre at du har lignende slitedybde mellom dekkene dine, slik at når du først trenger å skifte ut dekkene, kan du bytte alle dekkene samtidig. Du vil alltid ha samme grep på alle bilens posisjoner, hvis du bare bytter to dekk, vil du ha forskjellig grep bakover foran eller omvendt. Dette kan føre til at kjøretøyet er ustabilt og kan være vanskelig å kontrollere.

Det er ikke bare at du vil trenge dekk med tilstrekkelig slitedybde, det hjelper også hvis du får dekk som er designet med våte forhold og har lagt til funksjoner som vil forbedre ytelsen på disse overflatene. De vil da ha mange funksjoner og nyvinninger som kan hjelpe deg med å flytte vannet bort fra overflaten for å forbedre både bremselengden og redusere risikoen for vannplaning. Jo bedre dekk kan fjerne vann til sidene eller lagre det i slitebanen, jo raskere kan du kjøre uten å risikere vannplaning. Det er imidlertid alltid tryggere å redusere farten etter forholdene.

For mer informasjon om hvordan du kjører trygt i kraftig regn, besøk: https://www.nokiantyres.no/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly