Return to site

Bruk en dekkvelger for å finne de riktige dekkene til bilen din

sommerdekk

Noen av de store dekkprodusentene gjør det enkelt å finne de riktige dekkene til bilen din, ettersom de lar deg søke basert på enten bilprodusenten, årsmodell, modell og motorstørrelse for å sikre at du har et dekk som er anbefalt for det. Dette er viktig også hvis du har en elektrisk eller hybrid da ikke alle dekkene er anbefalt for bruk på disse.

 

Du kan også søke basert på dekkdimensjonene dine, så du oppgir bredde, høyde og felgstørrelse og får servert deg med de forskjellige sommerdekk, vinterdekk og allværsdekk som er tilgjengelige for de dimensjonene. Du kan også se hva som er de ikke-piggede og piggdypene du har. Du kan selvfølgelig bare google for f.eks. 215/65R16 sommerdekk for å finne de tilgjengelige sommerdekkene for den dimensjonen. Dette vil spare deg for tid ved ikke å se på dekkalternativer som ikke er tilgjengelige i den nødvendige dimensjonen.

 

Å finne riktig dimensjon for bilen din er selvfølgelig bare ett trinn i valg av dekk, da må du sørge for at disse dekkene er av høy kvalitet og har den tilstrekkelige ytelsen og sikkerheten du ønsker for kjøretøyet. Det er noen forskjellige måter å komme seg til dette trinnet på, det ene er å bruke EU-merket som er obligatorisk for alle dekk som selges i EU. Der kan du se hvordan de presterer på tre viktige egenskaper, som ikke er de eneste som må tas i betraktning, men de gjør en god jobb med å veilede deg når du velger mellom noen få alternativer.

 

De listede egenskapene er våtgrep, dekkstøy og rullemotstand, noe som indikerer drivstofforbruk. Rullemotstanden har en tendens til å være høyere for billigere dekk, noe som er en god grunn til å unngå lavere kvalitet og billigere dekk, da du må betale for det på lang sikt av høyere drivstofforbruk, høyere dekkslitasje og høyere karbonutslipp. Det våte grepet vil avgjøre sikkerheten for sommerdekk og er ikke en indikasjon på hvor gode vinterdekk er, da du her trenger å kjenne snø og isgrep. Dekkstøyen er viktig og kan ha negativ innvirkning på kjørekomforten din, spesielt for et elektrisk eller hybrid kjøretøy.

 

I tillegg til informasjonen ovenfor, anbefales det også å sjekke forskjellige dekkprøver utført av bilorganisasjoner eller bilmagasiner. Dette er viktig for vinterdekkene, ettersom EUs dekkmerke ikke gir tilstrekkelig eller tilstrekkelig informasjon om hvor bra de klarer seg. For allværsdekk må du også vurdere hvor godt de kan prestere under vinterforhold, det vil si hvis du har tenkt å bruke dem på vinterforhold. Siden allværsdekk kan brukes året rundt, tilbyr de mye overbevisning og gir også sikkerhet, ettersom du alltid har dekk på bilen din som er trygge å kjøre med i alle værforhold.

 

For mer informasjon om hvordan du bruker dekkvelgeren for å finne riktig dekkdimensjon for bilen din, besøk: https://www.nokiantyres.no/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly