Return to site

Dekkdimensjoner kan brukes når du søker etter nye dekk

sommerdekk

Hvis du er i markedet for et nytt sett med dekk, må du passe på at du velger dekk som passer til bilen din. Det er viktig at du følger størrelsesanbefalingene fra produsenten og angis i bilens brukerhåndbok. Hvis du passer feil dimensjoner på bilen din, vil ikke bilens oppførsel være som tiltenkt. Du vil ikke ha den samme balansen, og bilen kan enkelt over- eller understyres.

Når du vet at du trenger 215/65/16 sommerdekk, har du et godt utgangspunkt i dekkvalget ditt, da du kan søke etter alle tilgjengelige dekk i den dimensjonen. Dette vil ekskludere minst noen dekk. Etter det kan du fokusere dekkvalget på de viktigste kravene du har i tankene for dekkene dine. Når det gjelder sommerdekk, er de fleste av oss på jakt etter trygge dekk med god ytelse og lavt drivstofforbruk. Dette har en tendens til å utelate noen av de billigere dekkene, som vil ha dårligere ytelse og høyere drivstofforbruk.

For sommerdekk har vi en tendens til å bli hjulpet av EU-dekkmerket, som etter min mening ikke er like effektive for vinterdekk, men for sommerdekk gir det en god indikasjon for visse faktorer. Disse inkluderer rullemotstand, noe som resulterer i høyere drivstofforbruk og dekkslitasje, vått grep, som viser deres sikkerhet på våte overflater. Du har også dekkstøy, da det kan påvirke kjørekomforten. Dette kan være veldig viktig for elbiler, som i seg selv er stille og dermed dekkstøy kan være forstyrrende. Det kan potensielt også være farlig hvis støynivået er for høyt, da det potensielt kan føre til hørselstap.

Det kan hende du har andre krav til dekkene dine, for eksempel høye hastighetsvurderinger eller store belastninger, eller det kan hende du trenger behov for dekk som er anbefalt for bruk på elektriske dekk, da blir dette viktigere enn faktorene som er oppført på EUs dekkmerking. Dette er grunnen til at du ikke alltid skal stirre blindt på disse og tro at dette er de viktigste for valg av dekk, men mer som en sen fasevelger når du har identifisert noen få passende kandidater.

Å kjøpe dekk av høy kvalitet betyr ikke at de vil vare evig. De vil overgå dekk av lavere kvalitet hvis de er godt vedlikeholdt. Du må fortsatt sørge for at du bruker dem ordentlig, og at du bruker dem i sesongen de er indikert for. Du må også sørge for at dekktrykket er riktig og i samsvar med det anbefalte trykket som angitt i bruksanvisningen. For lavt dekktrykk kan redusere dekkets levetid drastisk, samt legge til kostnader mens du kjører på grunn av høyere drivstofforbruk. Derfor kan billige dekk raskt bli en kostbar prøvelse, og du vil helt sikkert ikke ha spart noen penger, og i tillegg kjører du sannsynligvis rundt med mindre trygge dekk.

For mer informasjon om valg av dekk basert på dimensjoner, besøk: https://www.nokiantyres.no/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly