Return to site

Hvordan velge dekk som vil forbedre vinterytelsen til SUV-en din

vinterdekk

Dekkprodusenter har et bredt spekter av dekk som passer til en rekke biler. Du har alt fra vanlige personbiler, elektriske og hybrider, SUVer, varebiler og lastebiler. I dag ser du i noen land nesten flere SUVer enn personbiler. En del av denne veksten har vært drevet av en bedre sikkerhetsrekord for SUV-ene. De fleste eier ikke en SUV for firehjulstrekk, men heller for ekstra plass og i noen tilfeller til og med bare fordi de liker stilen. Det har imidlertid vært forskningsstudier som har vist at SUVer er mye tryggere enn sedan. Faktisk er en SUV-sjåfør eller passasjer minst 50 prosent mer sannsynlig å overleve en bilulykke uten å lide alvorlige skader enn en person som kjører i sedan.

 

For å optimalisere ytelsen til SUV-en din er det viktig å ha førsteklasses dekk av god kvalitet. Du må sørge for at du samsvarer med den nødvendige dimensjonen til de nødvendige dekkene. Disse SUV sommerdekkene er større og er laget for å støtte tyngre SUV-er, samtidig som de opprettholder god håndtering og stabilitet. SUV-dekk tilbyr ofte "Aramid sideveggsteknologi" som gir økt beskyttelse mot støt og kutt, bestående av sterke aramidfibre, de samme som brukes i luftfartsindustrien, noe som gjør dekkene nesten punkteringssikre.

 

Hvis du bor i et område med tungt vintervær, kan du vurdere SUV-vinterdekk. De tilbyr det beste grepet om vinteren, både for piggede og piggfrie alternativer. Piggdekk er ikke tillatt i alle europeiske land, til tross for at de har best grep på noe dekk. De piggfrie dekkene er mer fleksible i så måte, da det ikke er noen begrensninger på hvor eller når de kan brukes. De er imidlertid optimalisert for vinterforhold og bør bare brukes i vintersesongen og erstattes med sommerdekk når sesongen er over.

 

Du har også muligheten til å bruke allværsdekk hvis du bor i et område der vinteren er mindre alvorlig eller hyppig. SUV allværsdekk som er et robust, men likevel et høytytende dekk som er i stand til å håndtere alle værforhold gjennom hele året med fordelen av symbolet "tre toppfjell snøfnugg" som garanterer for bruk på vinterveier. De tyngre SUV-ene trenger gode dekk for å gi godt grep og trekkraft spesielt når de står overfor snø eller is. Det gir god håndtering og grep uansett veiforhold, slik at du kan nyte sikker komfortabel håndtering uansett hva prognosen gir. Dette gir en hyggelig tur enten på asfalt eller snøpakkete veier. Disse dekkene kombinerer sikkerhet og ytelse for rask kjøring gjennom året.

 

Enten du velger SUV allværsdekk eller dedikerte SUV vinterdekk, pigg eller ikke-pigg, for vinteren, er det viktig å velge et dekk med høy ytelse hvis du vil få mest mulig ut av SUV-en. Hvis du velger vinterdekk, må du sørge for at de er montert før vinteren kommer, og deretter bytte til sommerdekk etter at det har gått. Hvis du bruker allværsdekk, må du sørge for at du roterer dekkene når du merker en forskjell i slitasje mellom dekkene foran og bak på mer enn 2-3 mm.

 

For mer informasjon om SUV-dekk, besøk www.nokiantyres.no

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly