Return to site

Hvorfor vinterdekk overgår andre dekkalternativer om vinteren

vinterdekk

Det er ingen tvil om at du får den ultimate ytelsen under krevende vinterforhold fra dedikerte vinterdekk. Dette gjelder både piggdekk og piggfrie dekk. Dette er fordi deres spesialiserte slitebane og gummiblanding ikke trenger å gå på akkord med andre årstider, og er spesielt tilpasset snø og is sammen med frysende temperaturer. Piggdekk gir også ekstra grep som kommer godt med på is. Land i Europa har forskjellige lover når det gjelder vinterdekk, så det er viktig å se på lovene for landet der du bor, og hvis du planlegger å reise, må du se på landene du vil besøke eller kjøre gjennom.

Avhengig av hvor du bor, vil det også være forskjell på når du skal bytte til vinterdekk, da vinteren starter i noen land allerede i oktober. Husk at de generelle indikasjonene for vinterdekk er når temperaturen faller nær frysepunktet. Dette er fordi den spesielle gummiblandingen av vinterdekk er i stand til å holde seg myk selv i kaldt vær. Hva med piggdekkene? Vel, i utgangspunktet er det noen land som pigger mens andre bare tillater piggfrie dekk på veiene, så det er nok en gang viktig å være oppmerksom på lovene i landet der du bor. Vinterdekk vil forbedre trekkraft, bremsing og håndtering, med dagens vinterdekk som ikke er designet for å fungere bare under snøforhold, men også yter bedre på kaldt, tørt fortau. Den store ulempen med vinterdekk er imidlertid behovet for å bytte dekk når vintersesongen er over. Dette er fordi vinterdekk ikke er laget for å brukes i andre årstider, men vinter og land har lover som begrenser bruken av piggdekk etter bestemte datoer. For alle vinterdekk skal de bare brukes i vintersesongen og deretter bytte dem til sommerdekk i de varmere månedene.

Når du kjøper nye vinterdekk til bilen din, er det viktig at du kjøper et komplett sett med fire dekk, da dette vil bidra til å opprettholde kontrollen og stabiliteten til bilen din. Dette er fordi hvis du har et annet grep på bak- eller foraksen, vil bilen overstyres eller understyres, noe som gjør det vanskeligere å kontrollere. Du bør alltid prøve å ha lignende grep på alle fire posisjoner, noe som også er en grunn til at det er viktig å rotere dekkene i løpet av året.

Enten du investerer i piggdekk eller piggfrie dekk, vil du være i stand til å takle de tøffeste vinterforholdene, og hvis du bor i et område med alvorlige vintre, vil du ikke bli skuffet over prestasjonen? Hvis du ikke er villig til å bytte til vinterdekk om vinteren, kan allværsdekk betraktes, da de også har snøfnugga (3 PMSF)-symbol som indikerer at de brukes under tøffe vinterforhold. Hvis området der du bor har milde vintre, vil kanskje til og med et allværsdekk være nok, og du kan bruke dem hele året.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly