Return to site

Når du skal ha du dedikerte deck

vinterdekk

Når du kjører bilen under vinterforhold, kan du enten velge dekk som er dedikerte og derfor er designet for den spesifikke sesongen, eller deretter bruke dekk som er hybrid mellom sommer- og vinterdekk i den kalde og varme årstiden. Disse dekkene kalles all-weather dekk og kan trygt brukes under alle værforhold. De kan takle snø og is om vinteren og tørre og våte veier om våren, sommeren og høsten.

Når du har dedikerte dekk, er de bedre i stand til å håndtere detaljene i hver sesong bedre enn et hybriddekk som må imøtekomme både varmt og kaldt vær. For sommerdekk kan de fokusere på å sørge for at gummiblandingen er optimalisert for varme temperaturer og at slitebanen er optimalisert for våt og tørr vei og er god til å forhindre akvaplaning. For vinterdekkene kan du bare fokusere på at dekkene skal forbli fleksible og myke ved lave temperaturer og ha godt grep på snø og is, med et mønsterdesign som kan inneholde metallpinner for piggdekk eller deretter kryokrystaller for de ikke piggdekkene. Dette for å sikre at de kan gi tilstrekkelig grep om vinterforholdene for sikker kjøring.

Når du i stedet har allværsdekk som må utformes for hele temperaturområdet, så vel som værforholdene, må du ofre ytelse for å få en følelse av å ha ett sett eller dekk for hele sesongen. I tillegg til bekvemmelighet har du også sikkerheten ved at du alltid har dekk som er trygge å kjøre med, uansett værforhold. Det krever imidlertid at du kjøper dekk av høy kvalitet som har gitt gode score i uavhengige dekktester, slik at de har gode egenskaper under kritiske værforhold.

Når du bare bruker ett sett dekk, må du sørge for at du overvåker mønsterdybden og roterer dekkene når du ser at det er mer enn 2-3 mm forskjell mellom front- og bakdekk. Det er også verdt å ha en dekkservicestasjon som sjekker dekkene samtidig som de roteres, da du ikke utsetter dekkene for inspeksjonen som normalt ville skje når du bytter mellom sommer- og vinterdekk. Dekkene bør kontrolleres for dekktrykk, mønsterdybde og rare slitemønstre.

Generelt kan du konkludere med at det er bedre å ha dedikerte vinterdekk hvis du har reelle vinterforhold hvert år der du bor. Hvis du bor i et område der vintrene noen ganger kan komme, men det ikke pleier å henge for lenge eller ikke være veldig alvorlig, vil allværsdekk være et optimalt valg. Begge er trygge å bruke, men med dedikerte dekk vil du ha bedre ytelse, noe som vil rettferdiggjøre behovet for endring under krevende vinterforhold.

For mer informasjon om dedikerte sommer- og vinterdekk, besøk: www.nokiantyres.no/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly