Return to site

På tide å se etter sommerdekk

sommerdekk

Denne tiden av året leter de fleste etter nye sommerdekk, ettersom de merker at sommerdekkene deres som skal monteres ikke er i god nok stand. Imidlertid er det også noen mennesker som ønsker å skifte ut vinterdekk når de kommer til slutten av sesongen. Årsaken til dette er at det ikke er behov for å lagre et sett med utslitte dekk, noe som ofte er tilfelle, da felgene vil bli holdt i vintersesongen, og det er derfor fornuftig å allerede nå kjøpe et nytt sett vinterdekk.

Hvis du kjøper et nytt sett med dekk fra bensinstasjonen som skifter dekk, kan de passe dem på felgene og deretter lagre dem for deg. De er også i stand til å kaste de brukte dekkene og resirkulere også balansevektene. De vil også balansere de nye dekkene, slik at de kan balansere eventuelle sidekrefter. Dette vil spare deg for mange problemer når vinteren kommer, siden du allerede har nye dekk for sesongen. Du trenger bare å bekymre deg for å få timingen riktig, slik at du har vinterdekkene montert før snøen kommer.

Du bør også vurdere om du er bedre og tryggere ved å endre dagens sommerdekk til et nytt sett, da du vil forbedre sikkerhetsytelsen. Hvis slitedybden er under 4 mm, bør du øyeblikkelig bytte til et nytt sett med dekk. Viktig sikkerhetsytelse som bremselengde og forebygging av vannplaning vil drastisk begynne å avta når du når denne terskelen. Dette er hovedårsaken til at det er viktig å måle og følge med på slitebanens dybde over tid. Du må også rotere dekkene slik at slitasjen blir jevn mellom bakre og bakre dekk. Det er også viktig å innse at slitasjen er høyere hos elbiler på grunn av høyere vekt og dreiemoment, slik at de vil kreve en hyppigere rotasjon. Hvis du veksler mellom vinter- og sommerdekk, er det ikke sikkert at denne timingen for å rotere dekkene er tilstrekkelig. Det er også viktig å velge dekk som er anbefalt for bruk med elektriske kjøretøy, da du vil trenge mer slitesterke dekk.

Når du kjøper nye sommerdekk, har du noen gode kilder til hjelp. Du har mange online ressurser, men du har også dekkmerket for EU. EUs dekkmerking ble lansert slik at det ville gjøre valgprosessen enklere, da du har 3 forskjellige egenskaper å sammenligne mellom. Du har rullemotstanden som viser drivstoffeffektiviteten, men har en tendens til å påvirke slitasjehastigheten. Du har det våte grepet, som viser bremseavstand på våte veier, noe som indikerer sikkerheten og til slutt dekkstøyen, noe som er viktig for kjørekomforten. Disse skal hjelpe og veilede deg til å ta et bedre informert dekkvalg.

For mer informasjon om oppgaven med å kjøpe nye sommer- eller vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly