Return to site

Ikke alle sommerdekk er like

sommerdekk

Når du bytter til sommerdekk når vintersesongen er slutt, er det mulig du leter etter et nytt sett med sommerdekk. Hvis du er det, er det godt å vite at alle dekkene ikke er like, og det er et par ting du må vite om dekk før du drar ut og kjøper et nytt sett med dekk. Forsikre deg om at du bestemmer deg for hvilke dekk du vil ha før du bestiller tid for å endre vinterdekk til sommerdekk.

Dekk har forskjellige dimensjoner, så du må passe på at du velger dekk med riktige dimensjoner. Du kan ofte søke etter dimensjonene du trenger, så hvis du har dekk med dimensjonen 205/55/16, kan du søke etter 205/55/16 sommerdekk på nettet og se hvilke dekkalternativer som er tilgjengelige. Du kan ofte sammenligne informasjonen om dagmerkene mellom EU og sommerdekk for å finne gode og deretter lese forskjellige dekkprøver. For EUs dekkmerke har du informasjon om vått grep, som gir en indikasjon på hvor bra de er på våte overflater. Dette er viktig når du kjører i regnfulle forhold, som har en tendens til å være hovedårsaken til ulykker om sommeren, når tordenvær kan forårsake vanskelige forhold. Velg dekk som vurderer bra på vått grep da dette kan være forskjellen mellom å havne i en ulykke og bare være i nærheten av en.

Etiketten vil også vise hvordan de gjør det med drivstoffeffektivitet. Dette er relatert til dekkets rullemotstand, der billige dekk har en tendens til å prestere dårligere enn dekk av høy kvalitet. Det er ikke bare at du bruker mer penger på drivstoff mens du kjører, men slitasjen økes også. Du vil derfor ende opp med å kjøpe dekk oftere og bruke mer penger på drivstoff, så dette kan bli ganske kostbart veldig raskt. Fra et miljøperspektiv er dette også dårlig for miljøet, og du skaper mer avfall og har et høyere CO2-utslipp. Dette er grunnen til at dette skal være et viktig valgpunkt når du velger dekk.

Du har også ekstern dekkstøy på etiketten. Dette kan påvirke kjørekomforten og kan være noe som kan være forstyrrende, spesielt hvis du har en stille elbil. I noen tilfeller kan dekkstøyen være så høy at den faktisk er skadelig. Derfor er det viktig å også vurdere om støynivået er høyt nok til å forårsake noen problemer.

Alle dekk er definitivt ikke de samme, så du bør velge dekk av høy kvalitet som er bra for somrene. De må også være gode både på tørre og våte overflater. Noen dekkprodusenter har investert mer enn andre for å lage de beste dekkene for våte overflater, og sørge for at de er fulle av nye innovasjoner som kan redusere risikoen for vannplaning og ha godt vått grep med kort bremselengde. Dette er dekkene du bør se etter.

For mer informasjon om sommerdekk av høy kvalitet, besøk: https://www.nokiantyres.no/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly